Paylaş Facebook Facebook Facebook Facebook Facebook
22.02.2024

Akademi Başkanı Kaan Karaman Müftülüğü tarafından düzenlenen Zekat Tanıtımı ve İyilik Buluşmaları Programına katıldı.

​Diyanet Akademisi Başkanı Doç. Dr. Enver Osman Kaan, Karaman Müftülüğü tarafından düzenlenen Zekat Tanıtımı ve İyilik Buluşmaları Programı kapsamında "Zekatın Önemi ve Toplumsal Bağlarımız" konulu konferans verdi. Akademi Başkanı Kaan, Karaman Müftüsü Faruk Gürbüz'ü makamında ziyaret ederek il zekat koordi​natörleriyle bir toplantı gerçekleştirdi.​

Diyanet İşleri Başkanlığı ve TDV'nin çalışmalarına değinen Kaan, zekat ibadetinin hem dini hem de sosyo-ekonomik yönden değerlendirilmesi gerektiğini ifade ederek “Zekatın farz bir ibadet olması yanında sosyal ve ekonomik fonksiyonları da vardır. Bizler milletimizin namaz, oruç ve hac ibadetinde öncülük ediyoruz, zekat ibadetinde de öncülük ediyoruz, halkımızın zekatını güvenilir bir şekilde sahibine ulaştırıyoruz” dedi. Ayrıca “Zekat ibadeti sayesinde zengin ile fakir arasında sevgi bağı oluşur, zekat ekonomiyi tamir eder, faiz ise toplumu fakirleştirir, zekat bir gönüllülük değil zorunluluktur, her ferdi cimrilik hastalığından arındırır” ifadelerinde bulundu.”
Toplantı Kur'an-ı Kerim tilaveti ile sona erdi.​​​​