Eğitim programı eğitim-öğretim sürecinde nelerin, niçin, nasıl ve ne kadar sürede öğretileceğinin, daha işin başında düşünülmesini sağlayan ve öğretimi gerçekleştirenlere kılavuzluk eden en önemli rehberdir. Bu rehber sayesinde eğitim etkinlikleri rastgeleliklere bırakılmadan etkin ve verimli bir şekilde uygulanmış olur.
Eğitim programının değişen teknoloji ve öğrenci ihtiyaçlarına uyum sağlaması için sürekli bir gelişim içinde olması gerekir. Bu gereksinimden hareketle eğitimde program geliştirme çalışmaları, toplumdaki dinamizmin eğitime ve eğitimi oluşturan unsurlara yansımasını sağlamakta ve eğitimi dinamik hale getirmektedir.
Başkanlığımızca mesleki eğitim, hizmet içi eğitim, kurs, seminer ve sertifika eğitim faaliyetlerinin belirlenen amaç ve hedefler doğrultusunda yürütülmesini ve köklü din eğitimi tarihinden süzülerek gelen birikimle günümüz eğitim-öğretim ilke ve yaklaşımlarını bir arada kullanarak, sahih ve güvenilir bilgiye dayalı din eğitiminden, toplumun tüm kesimlerinin etkin ve verimli bir şekilde istifade etmelerini sağlamak amacıyla bütün paydaşların görüş ve önerileri alınarak eğitim-öğretim programları geliştirilmektedir. Geliştirilen programlarımız, süreci değerlendirmeye yönelik çeşitli ölçme ve değerlendirme araçları, izleme ve değerlendirme faaliyetleri, atölye çalışmaları, anket uygulamaları, gelişen ve değişen sosyo-kültürel şartlar, muhatap kitlenin ilgi, ihtiyaç ve beklentileri göz önünde bulundurularak komisyon ve birim çalışmaları marifetiyle güncellenmektedir.