26.10.2023

İlçe Müftüleri Semineri Tamamlandı.

Başkanlığımız hizmetlerinin toplumun tüm kesimlerine etkin bir şekilde ulaştırılmasında önemli bir rol üstlenen ilçe müftülerimize yönelik Ankara Rıfat Börekçi Dini İhtisas Merkezi'nde 17-26 Ekim 2023 tarihleri arasında düzenlenen İlçe Müftüleri Oryantasyon Semineri sona erdi. Seminere en son yapılan İlçe Müftülüğü Sınavında başarılı olanlar (80 personel) ile 21 Ağustosta Denizli'de yapılan İlçe Müftüleri Seminerine mazeretleri nedeniyle katılamayan ilçe müftüleri katılım sağladı. Böylece her iki seminerde toplam 330 ilçe müftümüzün oryantasyon eğitimleri tamamlanmış oldu.

Seminer süresince Başkanlığımız birimlerinin faaliyet alanlarının tanıtımı ve güncel bilgi paylaşımları başta olmak üzere, Dijital Medya Okuryazarlığı, Protokol ve Nezaket Kuralları, Resmi Yazışma Kuralları, Kamu Görevlileri Etik Davranış İlkeleri, Atama-Nakil İşlemleri, Satın Alma ve İhale İşlemleri,  İnceleme-Soruşturma, Şikâyet ve Müracaat İşlemleri,  Mali İş ve İşlemler hakkında bilgiler verildi.

Program kapsamında ayrıca Başkan Yardımcılarımızın, Kurum Kültürü ve Aidiyet Bilincinin Geliştirilmesinde Müftülüklerin Rolü, İslam Dünyasının İçinden Geçtiği Süreçler, Diyanet İşleri Başkanlığı Kadın ve Aile Çalışmaları Perspektifi, İslam'ı Temsilde Nebevi Metot, Kur'an Eğitimi ve İrşadını Yeniden Düşünmek konulu konferansları oldu.

Seminer Diyanet İşleri Başkanı Sn. Prof. Dr. Ali ERBAŞ hocamızın  İlçe Müftülerini kabulleri ve hitapları ile sona erdi.