03.11.2023

B Grubu Camilerde Görev Yapan Müezzin Kayyımlara Yönelik Hizmet İçi Eğitim Semineri sona erdi.

Başkanlığımızca cami hizmetlerini yürüten görevlilerimizin mesleki ve kişisel yeterliklerini artırmak amacıyla Diyanet Akademisi Başkanlığımız koordinesinde Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü ile işbirliği halinde düzenlenen seminer sona erdi.

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Burhan İŞLİYEN’in “İslâm’ı Temsilde Nebevî Metot” konulu açılış konferansıyla başlayan seminer, 31 Ekim-03 Kasım 2023 tarihleri arasında Diyanet Akademisi Ankara Rıfat Börekçi Dini İhtisas Merkezinde düzenlendi. Seminer süresince Din Hizmetleri Genel Müdürü, daire başkanları ve alan uzmanları tarafından gerçekleştirilen sunumlarda “Başkanlığın Din Hizmetleri Stratejisi , Cami İçi Din Hizmetleri, Müezzinlikte Ses ve Nefesi Doğru Kullanma Teknikleri, Kur’ân Tilavetinde Yapılan Yaygın Hatalar/Düzeltme Yöntemleri, İmamet-Müezzinlik Uygulamalarında Yaygın Hatalar/Düzeltme Yöntemleri, Resmi İletişim ve Nezaket Kuralları, Salâ Kâmet/Tesbihat Uygulamalarında Usul, Soruşturmaya Sıkça Konu Olan Hususlar, Bir Yaygın Din Eğitimi Kurumu Olarak Cami, Etkili Hutbe Sunumu, Ezanı Güzel Okumada Bir Yöntem: Kalıp Ezan Çalışması, Tecrübe Paylaşımı, Diyanet Gençlik Hizmetleri, Dijital Medya Okuryazarlığı, TDV Hizmetleri” gibi başlıklara yer verildi.
Söz konusu seminere B grubu camilerde görev yapan 149 müezzin kayyım katıldı.​