23.02.2024

B Grubu Camilerde Görev Yapan Müezzin Kayyımlara Yönelik Hizmet İçi Eğitim Semineri Gerçekleştirildi

​Başkanlığımızca cami hizmetlerini yürüten görevlilerimizin mesleki yeterliklerini artırmak amacıyla Diyanet Akademisi Başkanlığımız koordinesinde Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü ile işbirliği halinde düzenlenen seminer sona erdi.

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Burhan İŞLİYEN’in “İslâm’ı Temsilde Nebevî Metot” konulu açılış konferansıyla başlayan seminer, 20-23 Şubat 2024 Ankara Rıfat Börekçi Dini İhtisas Merkezinde düzenlendi. Seminer süresince Din Hizmetleri Genel Müdürü, daire başkanları ve alan uzmanları tarafından gerçekleştirilen sunumlarda “ Cami İçi Din Hizmetleri, Bir Yaygın Din Eğitimi Kurumu Olarak Cami, Başkanlığın Din Hizmetleri Stratejisi, Diyanet Gençlik Hizmetleri,  Kur’ân Tilavetinde Yapılan Yaygın Hatalar ve Düzeltme Yöntemleri, İmamet-Müezzinlik Uygulamalarında Yaygın Hatalar ve Düzeltme Yöntemleri, Salâ, Kâmet ve Tesbihat Uygulamalarında Usul, Ezanı Güzel Okumada Bir Yöntem: Kalıp Ezan Çalışması, Müezzinlikte Ses ve Nefesi Doğru Kullanma Teknikleri, Etkili Hutbe Sunumu, TDV Hizmetleri, Dijital Medya Okuryazarlığı, Resmî İletişim ve Nezaket Kuralları, Soruşturmaya Sıkça Konu Olan Hususlar” gibi başlıklara yer verildi. Düzenlenen seminere 48 ilimizden  151 müezzin kayyım katıldı.