12.05.2023

Aşere-Takribi Dışarıdan Okuyanlar İçin Belge Sınav Duyurusu

Aşere-Takrib eğitimini kendi imkanlarıyla dışarıdan tamamlayıp Başkanlığımızın “Aşere-Takrib Belgesi"ne sahip olmak isteyenler için Başkanlığımızca belge sınavı yapılacaktır.

Bu kapsamda, Aşere-Takrib icazet belgesine sahip Başkanlığımız personeli veya diğer kamu kurumlarında çalışanlar ile serbest meslek sahibi olanlar, talep etmeleri halinde Başkanlığımızca yapılacak Aşere-Takrib Belge Sınavına katılabileceklerdir.

Başvuru ve Sınav İşlemleri:

1. Aşere-Takrib Belge Sınavı, yazılı ve sözlü olarak yapılacaktır.
  2. Adaylar başvurularında ve sınav esnasında hafızlık ve icazet belgelerini yanlarında bulunduracaklardır. Belgeleri yanlarında olmayanların müracaatları kabul edilmeyecektir.
  3. Sınav yeri, tarihi ve sınav süreciyle ilgili duyurular Diyanet Akademisi Başkanlığı internet sitesinden ilan edilecek, adaylara ayrıca tebligat yapılmayacaktır.
  4. Başvurular, 22 Mayıs 2023 Pazartesi günü mesai bitiminde sona erecektir. Bu tarihten sonra başvurular kabul edilmeyecektir.
  5. Başkanlık personelinden hafızlık ve icazet belgelerine sahip olanlar, müracaatlarını il/ilçe müftülüklerine şahsen yapacaklardır.
  6. Başkanlık personeli dışından müracaat edenler, müracaatlarını il müftülüklerine şahsen yapacaklar, müracaat sırasında dilekçe ekine hafızlık ve icazet belgeleri ile kimlik belgelerinin birer suretini ekleyeceklerdir. Dilekçelerde daimi ikamet adresleri ile iletişim bilgileri mutlaka yer alacaktır.
  7. Sınavda başarılı olanların belgeleri, müracaatta bulundukları il müftülüklerine gönderilecektir.

İlgililere duyurulur.